Kasvintuotannon kannattavuuteen voi vaikuttaa kasviravinteiden tehokkaalla hyödyntämisellä. Mitä paremmin kasvusto hyödyntää ravinteet sitä parempi on kasvinviljelyn taloudellinen tulos. Samalla ravinteita jää myös vähemmän hukkaan ja huuhtoutumaan vesistöihin. Ravinteiden levityksen ajoituksella voidaan lannoite ohjata kasvin kehityksen ja satopotentiaalin kannalta oikeaan kasvuvaiheeseen. Ravinteet kasvintuotannossa -oppaassa tutustutaan yksityiskohtaisesti kasviravinteisiin niiden liikkumiseen kasvissa sekä ravinteiden hyötysuhteisiin. Keskeisessä osassa on epäorgaanisten ja orgaanisten ravinnelähteiden ominaisuuksien ja käyttökelpoisuuden vertailu. Kirjassa kerrotaan erilaisista lannoitusmenetelmistä ja niiden vaihtoehtoisista levitysajankohdista. Samalla tutustutaan myös pellon maalajeihin ja niiden ominaisuuksiin kasviravitsemuksen näkökulmasta. Havainnolliset valokuvat ja kuvaukset ravinteiden puutosoireista auttavat arvioimaan kasvien ravinteiden saantia. Oppaassa on ohjeet sekä näytteiden ottamiseen ravinnetarpeen selvittämiseksi että tasapainoisen lannoituksen suunnitteluun. Mukana on myös tietoa kasviravinteiden vaikutuksesta ruuan ja rehun laatuun sekä ohjeita ympäristön hoitoon. Kirjassa on lisäksi runsaasti mielenkiintoisia käytännön kokemuksia ravinteiden käytöstä.