SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > MAKSUTTOMAT OPPAAT

Turvepelto-opas
0,00 €
Ilmainen toimitus
ProAgria Keskusten Liitto
Sivumäärä: 36 sivua
Asu: Digitaalinen
Julkaisuvuosi: 2022 (lisätietoa)

LUE OPAS TÄSTÄ

Turvepellot ovat tärkeä osa ruoantuotantoa maidontuotantoalueilla, ja samalla niissä piilee suuri potentiaali toteuttaa maataloussektorille ensimmäistä kertaa asetettuja päästövähennystavoitteita. Tavoitteena ei ole poistaa turvepeltoja viljelystä, vaan tuottaa hyviä satoja luontaisesti satoisilla lohkoilla, lisätä monivuotisten kasvien osuutta ja muuttaa heikkotuottoisten lohkojen käyttöä päästövähennyksiä tukevaksi. Tärkeää on myös estää uusien turvepeltojen raivaustarvetta.
Turve- ja kivennäismaiden viljelyssä on osittain erilaisia tavoitteita ja suosituksia. Turvepelto-opas pyrkii selkeyttämään keskeisiä eroja, mutta ennen kaikkea turvepeltojen keskeisiä vahvuuksia ja haasteita. Tärkeää on myös tunnistaa syvä- ja matalaturpeiset sekä ravinteikkaat ja heikkotuottoiset pellot.
Perinteisille viljelykäytännöille vaihtoehtoiset menetelmät voivat tehokkaasti hillitä turpeen hajoamista, mutta ne edellyttävät usein myös suuria alkuinvestointeja. Se edellyttää riittäviä kannustimia, mutta niiden tulee olla myös kustannustehokkaita. Oppaaseen on koottu keskeisiä asioita pellonkäytön vaihtoehdoista. Opas toimii myös hyvänä johdantona maatalouden ilmastoteemaan ja käsitteisiin sekä omatoimiseen opiskeluun.

Tuote ei tilattavissa.
Turvepelto-opaszoom
Näytä kaikki tuotetiedot
Tuotetunnus:
23428651TURVE
Tuoteryhmä:
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot